Wednesday, 4 January 2017

Tips Tak Nak Marah Anak Lagi




Pernah Marah Anak?
Stress Setiap Kali Berlaku?

Tahukah Puan, Jika Ianya  Berterusan, Sesuatu Akan Berlaku Kepada Otaknya, Personalitinya Serta Perhubungan Dengan Orang Di Sekitarnya Dewasanya Nanti?

Menyesal?

Sedih?

Rasa Bersalah?

Kesian Kat Anak-Anak, Husband, Family? Sebab Semua Rasakan Tempiasnya Juga.

Takut Akan beri kesan pada Anak?


---------


"Macam mana nak buat ni puan?"

"Saya dah tak larat nak marah-marah selalu"

"Anak saya pun dah ikut perangai saya, marah-marah selalu "

"Tolonglah puan, bantu saya"

"Saya kesian kat anak-anak saya"



Ya, Saya Juga Pernah Alami, Kadang-Kadang Seperti Automatik Saja. Kita Terlepas Kata, Terlepas Tangan (nauzubillah)... Kita Cuba Nak Elak, Tapi Jadi Juga..Selalu Macam Tu. Masih Berulang. Buntu....



>>>MAHUKAH SAYA BANTU PUAN?
>>EBOOK TERBARU - SIRI 2 SUDAH DILANCARKAN <<




Dapatkan ebook TAK NAK MARAH ANAK LAGI di sini...
http://bit.ly/i_EBookTakNakMarahAnak


 

>>> APA KATA MEREKA

"Waaahhh.. siri 2 lebih teknikal dan teori dari siri 1" ~ Pn Lina Karim Pengasas Islamic Parenting Network


"Allahu Puan, saya hampir tidak percaya, 80% peratus masalah yang saya hadapi apabila berdepan dengan situasi @ drama kurang enak dari anak2 berjaya diselesaikan " ~ Ummu Hasanah


"3 dari 5 punca ni yang paling terkesan dalam parenting saya adalah ancaman, label dan soalan berterusan. Ini antara cabaran yang saya selalu hadapi di rumah ketika bersama anak anak. Syukur dengan adanya ebook siri 2 ini saya lebih faham dan mudah untuk apply pada anak saya" ~ Pn Ros Erwina


>>> MAHUKAH PUAN?

[+] Mahukah puan, saya bantu untuk selesaikan atau mengurangkan masalah ini bermula dari punca?

[+] Mahukah puan kembali aman dan tenang bersama anak-anak dan keluarga?

[+] Mahukah puan mewariskan anak-anak dengan suri tauladan yang lebih baik untuk keturunan seterusnya?

[+] Mahukah puan saya kongsi kan sebab puan marah berserta solusi cadangan saya?


>>> APA YG ADA DI DALAM EBOOK?

[+] Ketahui 5 SEBAB BESAR anda MARAH dan kenapa ANDA mesti HENTIKAN kebiasaan ini SEKARANG juga ~
Nasihat dari kaunselor yang punya 10 tahun pengalaman hands on bersama-sama klien kanak-kanak dan ibubapanya.

[+] Dapatkan 11 SOLUSI / ALTERNATIF Yang Anda Boleh Terus Buat ~ Tukar dari kebiasaan - buat dengan ilmu. Tak perlu pening-pening lagi fikir ape nak buat.

[+] Ketahui Sudut Pandang Dari Perspektif Kanak-Kanak ~
Supaya kita boleh faham bagaimana mereka berfikir dan bertindak dengan lebih baik, kita juga boleh memberi reaksi dan respon yang sesuai.

[+] Apa Yang Berlaku Kepada Otak Kanak-Kanak Bila Dimarah ~Supaya kita sedar ianya tak bagus dan berusaha untuk mengelakkannya.

[+] Apa Kaitan Dengan Kehidupannya Serta Personalitinya Dewasa Nanti ~ Supaya kita boleh mempersiapkan mereka untuk kehidupan mereka pula nanti.

Semua ini akan saya terangkan di dalam Ebook Siri ke-2 ini, ianya hasil dari pengalaman saya sepanjang 10 tahun menjadi kaunselor..


Jangan Lupa SHARE kepada kawan-kawan yg mungkin memerlukan ya 👍 👍


Lets us break the Cycle !   :)


Kredit : Maznah Ibrahim (Kaunselor Berdaftar)


Dapatkan ebook TAK NAK MARAH ANAK LAGI di sini...
http://bit.ly/i_EBookTakNakMarahAnak


 































Dapatkan ebook TAK NAK MARAH ANAK LAGI di sini...
http://bit.ly/i_EBookTakNakMarahAnak



Dapatkan ebook TAK NAK MARAH ANAK LAGI di sini...
http://bit.ly/i_EBookTakNakMarahAnak



Dapatkan ebook TAK NAK MARAH ANAK LAGI di sini...
http://bit.ly/i_EBookTakNakMarahAnak


Tuesday, 3 January 2017

Apa Itu Kit Seronok Membaca (KSM)?




 





Inilah Rahsianya anak seronok belajar membaca walaupun seawal usia 2 tahun dengan Kit Seronok Membaca (KSM)

SEKARANG MAMA DAH TAK PERLU RISAU FIKIR MACAM MANA NAK MENGAJAR ANAK MAMA MEMBACA KAT RUMAH!
Kit Seronok Membaca tu digunakan untuk ajar anak membaca dengan sukarela dan seronok.



Dalam tu ada aktiviti-avtiviti yang BEST SANGAT! 

Klik sini untuk lihat aktiviti anak bijak bersama ibu bapa yang hebat Aktiviti Kit Seronok Membaca

 

Kit ini sesuai untuk anak anak yang berusia 2 tahun hingga 7 tahun yang BARU MULA belajar membaca dan juga SEDANG belajar membaca.

 

Ibubapa juga dapat mempelbagaikan AKTIVITI bersama dengan anak anak.
 


Untuk satu kit lengkap ianya mengandungi :-

1.Kotak untuk menyimpan segala bahan dan aktiviti.


2.KAD IMBAS BERCETAK DEPAN dan BELAKANG sebanyak 48 keping yang mengandungi huruf A-Z, kad bergambar, dan juga kad suku kata.


3.Buku Aktiviti untuk anak anak yang mengandungi 112 mukasurat yang penuh dengan AKTIVITI yang menarik untuk anak anak yang dilengkapi juga dengan sticker yang mengandungi lebih 26 gambar.


4.Buku Panduan Ibubapa untuk rujukan ibubapa mengadakan pelbagai AKTIVITI bersama anak anak.


5.Kad huruf kecil sebanyak 52 keping untuk ibubapa membuat aktiviti bersama anak anak.


6. KAD FONETIK untuk ibubapa membuat AKTIVITI membina suku kata dan juga menulis yang boleh digunakan berulang kali.


7. Permainan "Magic Clay" dan juga aksesori yang berwarna warni untuk anak anak buat aktiviti.

8. Video Panduan Untuk Ibubapa menggunakan kit ini bersama SET BUKU BACALAH ANAKKU ( TONTON ONLINE atau DOWNLOAD )

9.Video Pembelajaran KAD IMBAS untuk anak anak memantapkan kemahiran membaca ( TONTON ONLINE atau DOWNLOAD )

10.Video Panduan Menggunakan KAD IMBAS untuk aktiviti bercerita bersama anak anak ( TONTON ONLINE atau DOWNLOAD )

PERCUMA poster pembelajaran anak anak yang comel untuk ibubapa TAMPAL di dinding rumah.

Dapatkan hari ini juga untuk anak anak kesayangan anda.


Kit ini direka khas untuk ibubapa membantu anak anak seronok dan CEPAT belajar membaca.

Berikut adalah beberapa perkara penting yang patut ibubapa tahu

Video Pembelajaran FLASHCARD adalah video yang ibu bapa boleh tunjukkan kepada anak anak.


Ada 8 video semuanya. Pastikan ibubapa DOWNLOAD dan simpan dalam komputer dengan baik. Pasangkan untuk anak anak Video Flashcard tersebut. 1 hari cukup hanya 1 video sahaja..Kami dah siapkan 8 Video.

Ebook Panduan Aktiviti KIT SERONOK MEMBACA adalah untuk rujukan ibubapa membuat aktiviti bersama anak anak

Kami juga menyediakan 8 VIDEO PANDUAN Bagaimana menggunakan Permainan Magic Clay Set Bersama SET BUKU BACALAH ANAKKU

BAHAN TAMBAHAN :
>> 8 Set E-Flashcard
>> 8 E-Book Aktiviti Cepat Membaca Bersama Magic Clay
>> Video Panduan Untuk AKTIVITI BERCERITA menggunakan FLASHCARD bersama anak anak
>> Video Panduan Membuat Objek Menggunakan Magic Clay


Klik link di bawah ini dan pada setiap fail anda boleh DOWNLOAD

https://www.dropbox.com/sh/bxu0ca6j6owbzkr/AABrsC7lixir3wsKpFrd2WWoa?dl=0

PASSWORD: (RAHSIA: Hanya untuk pembeli KIt Seronok Membaca dapat akses link ini)

Kesemua produk DIGITAL tersebut adalah HAK CIPTA TERPELIHARA.
 

Tidak dibenarkan disebarkan secara percuma.

Hanya PEMBELI KIT SERONOK MEMBACA sahaja layak mendapat AKSES ke semua bahan tersebut.





Kepada ibu-ibu yang berminat untuk mendapatkan Kit Seronok Membaca ini, boleh Whatsapp saya di 017-7080038 ( Puan Farah)

Harga RM60
Kos poslaju RM12

Nak COD pun boleh di kawasan Seksyen 29, Jalan Kebun-Jalan Lombong, Kota Kemuning, (Shah Alam, Selangor)







Tips Anak Minat Membaca



Tercari-cari solusi supaya minat membaca?


Memupuk minat memerlukan penglibatan, kesungguhan, dan konsisten daripada kedua ibu bapa serta pendidik. 



In Shaa ALLAH. Apabila usaha-usaha memupuk minat telah kita jalankan, ia memudahkan jalan untuk anak suka membaca. 


Antara usaha yang ibu bapa lakukan adalah:-

 
1. Boleh mulakan dengan tidak langsung membaca buku tersebut. Cukup sekadar duduk bersama anak dan santai berborak tentang gambar pada buku.


2. Boleh minta mereka ceritakan pada kita juga tanpa perlu mereka baca. Di sini, peranan gambar sangat penting. Tak perlu rush untuk habiskan semua mukasurat. Satu muka pun tak apa asalkan kita dapat pupuk minat.


3. Kita bacakan pada mereka. Sebenarnya sangat digalakkan ibu ayah untuk membaca buku pada anak-anak walaupun mereka dah pandai baca. Ia sebenarnya memupuk cinta baca, cinta ilmu dan yang paling mahal adalah hubungan kasih sayang yang terjalin. Disinilah peluang untuk mempererat hubungan keluarga.


4. Gunakan pelbagai intonasi, gaya dan respon ketika kita membaca pada anak. Begitu juga sekiranya anak yang membaca, jangan biarkan bacaan mereka tidak di sambut dengan respon kita. Tunjukkan kita juga teruja nak tahu.


5. Sekali sekala boleh main teka apa cerita seterusnya kalau ia berbentuk kisah. Ataupun main cari cari gambar di buku tersebut. Anda boleh olah ikut perkembangan anak.


6. Selain daripada bercerita tentang isi buku, boleh panjangkan kepada lagu, melukis berdasarkan cerita di buku.


7. Anda sebagai ibu ayah, boleh buatkan buku santai untuk anak. Buku mengenai diri mereka! Katakan anak anda tolong suka menolong. Jadi, anda boleh buat buku ringkas mengenai Kakak tolong Mama dan Abah. Pendekatan begini adalah pendekatan yang telah diuji dan banyak di akaui di luar negara. Ia juga digunakan di Tadika Naluri, rangkaian tadika yang di uruskan oleh NLI Education Sdn Bhd.


8. Ini sesuatu yang menarik! Cuba di hari minggu, anda tukarkan cerita dalam buku menjadi lakonan. Lakonkan mengikut satu muka surat ke muka surat seterusnya.Satu orang anak akan jadi story teller. Selebihnya jadi pelakon. Termasuk anda sendiri perlu berlakon. Ia akan bertukar menjadi sangat seronok dan kelakar insyaAllah.


Marilah kita berusaha membantu anak bukan sahaja membaca, tetapi menjadikan membaca suatu yang menyeronokkan. Tiada guna membaca tanpa keseronokan.

Tips Anak Suka Belajar Dengan Kit Seronok Membaca



Ada anak-anak ibu-ibu yang sedang belajar membaca? 

Saya suka nak kongsikan beberapa aktiviti anak-anak bermain sambil belajar dengan Kit Seronok Membaca.

AKTIVITI 1. MEMBENTUK HURUF
Bimbing anak-anak anda untuk membentuk huruf yang dipelajari dengan menggunakan plastisin atau doh yang seumpamanya.


Secara tidak langsung, kaedah ini akan membantu anak-anak supaya lebih mudah mengecam huruf kerana mereka telah menggunakan deria lihat dan sentuh sekaligus.


TAHUKAH ANDA?
Membentuk tanah liat dapat meningkatkan perkembangan motor halus dan kreativiti kanak-kanak.

AKTIVITI 2. MEMBENTUK OBJEK
Bantu anak anda untuk membentuk plastisin / doh supaya menjadi objek seperti gambar yang terdapat pada kad imbas. Gunakan kreativiti anda dan galakkan anak anda untuk memberikan idea mereka sewaktu mereka membentuk objek.

AKTIVITI 3. MENGIMBAS KAD
Sambil anak anda memegang bentuk huruf dan objek yang telah mereka buat, imbaskan kad yang menunjukkan huruf dan objek tersebut. Sebutkan bunyi huruf dengan jelas, dan minta anak anda untuk mengikut sebutan bunyi tersebut. Anak anda akan menggunkan tiga deria sekaligus dalam aktiviti ini. Menyentuh, melihat dan mendengar.

AKTIVITI 4. FAKTA DAN KUIZ
Dengan merujuk kepada gambar-gambar yang ada di dalam kad imbas, cari fakta menarik yang boleh diceritakan kepada anak anda tentang gambar tersebut.
Kemudian, uji kefahaman anak anda dengan kuiz mudah berdasarkan fakta-fakta yang telah diceritakan.

AKTIVITI 5. MEWARNAKAN HURUF
Mewarna boleh dipelbagaikan dengan banyak teknik. Pelbagaikan cara mewarna supaya tidak bosan.

Antara teknik-teknik asas mewarna dengan menggunakan pensel warna ialah:
1.Stippling
2.Hatching
3.Cross-hatching
4.Back and forth stroke
5.Scumbling

AKTIVITI 6. EKSPERIMEN WARNA
Buat beberapa eksperimen dengan mencampurkan plastisin / doh yang berlainan warna. Anda juga boleh menggunakan pensil warna , warna air, atau sebarang medium warna untuk aktiviti ini. Biarkan anak anda bereksperimen sewaktu mereka ingin membentuk dan mewarnakan huruf.

AKTIVITI 7. KOLAJ HURUF
Dengan menggunakan kertas warna, atau sebarang kertas terpakai, bantu anak anda untuk membuat kolaj mengikut bentuk huruf yang dipelajari.

AKTIVITI 8. MENAMPAL PELEKAT (STICKER) BERGAMBAR
Minta anak anda menampal pelekat (sticker) pada ruang yang tersedia dalam buku aktiviti.

TAHUKAH ANDA?
Proses menarik dan menampal pelekat juga adalah salah satu bentuk latihan untuk meningkatkan perkembangan motor halus kanak-kanak.

AKTIVITI 9. MENYURIH HURUF
Ajarkan anak anda menyurih huruf dengan kaedah yang betul.
Gunakan arahan yang mudah mereka fahami.
 

Contohnya:
Huruf a. Bulat...Turun bawah...
Huruf b. Garis...Pusing...
Huruf c. Pusing sikit...siap!
Huruf d. Pusing...Garis...

AKTIVITI 10. MENULIS PERKATAAN
Minta anak anda menulis perkataan dengan meniru ejaan yang terdapat pada kad imbas dan buku aktiviti. Galakkan anak anda untuk memegang pensel dengan cara yang betul.

TAHUKAH ANDA?
Senaman monkey bar boleh membantu meningkatkan kemahiran menulis?

AKTIVITI 11. MEMBINA SUKU KATA
Gabungkan beberapa kad huruf supaya anak anda boleh membina suku kata.

AKTIVITI 12. MENYUSUN KAD HURUF
Susunkan kad huruf di atas carta aktiviti supaya dapat membentuk perkataan.

AKTIVITI 13. CARI DAN TEKA KAD HURUF
Susunkan beberapa keping kad secara rawak dan minta anak anda mencari huruf yang mereka pelajari pada hari tersebut.

AKTIVITI 14. PADANKAN HURUF
Susunkan kad huruf secara rawak dan minta anak anda mencari huruf yang sepadan dengan kad imbas yang di tunjukkan.

KIT SERONOK MEMBACA adalah KIT terbaik untuk membantu anak anak anda seronok dan cepat belajar membaca.






Saya kongsikan gambar-gambar aktiviti yang sudah dilakukan oleh pembeli Kit Seronok Membaca ini bersama anak-anak mereka.












Kepada ibu-ibu yang berminat untuk mendapatkan Kit Seronok Membaca ini, boleh Whatsapp saya di 017-7080038 ( Puan Farah)

Harga RM60
Kos poslaju RM12

Nak COD pun boleh di kawasan Seksyen 29, Jalan Kebun-Jalan Lombong, Kota Kemuning, (Shah Alam, Selangor)

Sunday, 27 November 2016

Aktiviti Mudah Mengajak Anak Berinfaq



اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Alhamdulillah Allah beri izin untuk menaip entri ini sementara anak-anak sedang bermain keretapi IKEA. Ibu ambil masa 'menghilangkan diri' kejap ya anak-anak sayang. Terima kasih ALLAH YA BASITH yang MAHA MELAPANGKAN urusan daku hari ini.


Entah kenapa hati ini membuak-buak untuk mengajak anak-anak berinfaq. Atau sebenarnya terkesan dengan grup Tim Tamak Pahala yang mana setiap hari Jumaat mereka penuhi dengan berkumpul di suatu tempat dan berinfaq bersama anak-anak.  


Saya pernah mengikuti kumpulan ini dahulu sewaktu kami ada dua kenderaan. Kini kami hanya ada satu kenderaan sahaja untuk suami ke tempat kerja. Jadi saya dan anak-anak beraktiviti sahaja di rumah. Sedih sebenarnya. Tapi saya yakin ALLAH Ya Bari' yang Maha Merancang ada sesuatu terbaik buat saya dan anak-anak.


Akhirnya ALLAH Ya Haadi Ya 'Alim yang Maha Memberi Petunjuk lagi Maha Mengetahui memberi saya idea untuk beraktiviti di kawasan taman perumahan ini sahaja. Maka terhasillah aktiviti ini. 


Jumaat yang barokah saya mulakan aktiviti ini.


Khamis, hari sebelumnya kami membeli air kotak untuk diedarkan pada esok hari.


Dalam jam 10 kami bergerak (anak anak berbasikal, ibu tiada basikal jadi jalan kaki jelah ya sambil sorong baby) Hihihi.. Berdebar rasa, destinasi pertama adalah pondok pengawal. Alhamdulillah ada mereka di situ. Maka mulalah tangan yang menghulur dan tangan yang menerima dengan senyuman.


Selepas itu, kami jalan lagi. Jumpa pekerja developer sedang mengecat rumah salah seorang jiran kami di sini. Anak anak masuk ke dalam saya mngekori mereka daripada belakang, anak anak berlari-lari nak bagi. Oh, ada owner rumah rupanya di dalam itu sedang memerhatikan pekerja mengecat. Mereka pun dapat air daripada anak anak juga. Alhamdulillah.



Alhamdulillah. Aktiviti berjalan lancar. In Shaa ALLAH, mohon sangat-sangat ALLAH Ya Bari' yang Maha Merancang beri izin kami beraktiviti lagi selepas ini.


Dalam kepala si ibu sudah ada idea lain untuk berinfaq. Kita infaq tenaga pula selepas ini ya anak anak. Siram pokok jiran!!! Anak anak pasti suka sebab dapat main air. Doakan kami istiqamah ya sahabat yang membaca. Aaminn Allahumma Aaminn...






Sunday, 28 August 2016

UK Educational Flashcards (Kad Imbas UK)

Assalamualaikum semua. Lama sangat farah berehat. Bersawang da blog ni. Kesian dia.

Hari ni nak cerita pasal UK Flashcards yang comel. Semalam farah dapat stok daripada supplier. Excited sangat. Anak-anak lagi lah excited sebab lain sikit daripada flashcards yang sedia ada.



UK Flashcards ni berbentuk. Ikut gambar pada cards. Comel sangat gambarnya. Selesa apabila memegang UK Flashcards keras dan licin.

Umur berapa sesuai guna UK Flashcards? Ni soalan famous mak mak yang membeli.
Pada kotak, ditulis sesuai anak berumur 4 tahun dan ke atas.

Sebab apa lambat sangat 4 tahun baru boleh guna?

Sebab dah pandai pegang dan jaga barang.
4 tahun dah pandai bersoal jawab. Belakang UK Flashcards ni ada soalan mudah untuk anak-anak.
UK Flashcards yang bewarna warni. Colourful. Memang leka anak-anak. Lupa kat gajet kesayangan.

Alaa.. Anak saya baru 1 tahun 8 bulan tak boleh beli ke UK Flashcards ni? Jawapan farah. Boleh dengan pemantauan rapi daripada mak, ayah dan pengajar. UK Flashcards ni comel sangat.

Aktiviti untuk anak bawah 4 tahun ni, saya suka bacakan kuat dan satu-satu kepada anak. Dengan nada kecik beso kecik beso. Kasi menarik lagi aktiviti tu. Sambil baring pun boleh. UK Flashcards ni ringan. Jatuh hempap muka, boleh relax lagi.


Antara testimoni mak mak yang sudah membeli UK EDU. FLASHCARDS🎈

🙋🏻 Ramai ibubapa yg teruja dan seronok apabila anak2 mula tunjukkan minat dgn flashcards jualan kami.

💐 Mana taknya, dahla colourful siap boleh sesi Q & A dgn anak2. Hooraaay!

😄 Sesi play & learn dgn anak2 jadi more fun apabila anak2 tanya macam2 soalan.

......................

😘 Apa kata customer kami?

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

"Dulu nk duk diam dlm kereta pn susah, dh ada fc ni i bwk je smbil tu akn suruh anak i cri fc gajah, buat bnyi gajah.. cri fc ayam, buat bunyi ayam.. huhu.. kdg i suruh je anak i asing fc ikut warna. Hihi. Maybe slh stu trikan fc ni sbb colourful, so anak i xcpt boring.."
(Puan Aina, Damansara)

"Jgn kata anak sy je dpt manfaat sis, sy pn dpt ilmu baru.. haha.. kelam kabut jgak bila anak tanya kita xtaw nk jwb apa, tp bagus sbb sy pn jd nk ambil tahu, xdela trnganga bile ank tanya.."
(Puan Shaima', Jerantut)

......................

✔ Terdapat 25 keping dalam setiap box
✔ Saiz kotak : 12cm X 15cm
✔ Setiap kotak UK Flashcards dibekalkan nota comel cara penggunaan flashcards dgn lebih kreatif
✔ Terdapat 16 TOPIK menarik
✔ CORAK dan WARNA yg pasti menarik minat anak anda
✔ Setiap kad mempunyai SOALAN yg bakal merangsang DAYA PEMIKIRAN anak anda
✔ Merangsang DERIA PENGLIHATAN (ketika tunjuk fc pada anak) & Merangsang DERIA PENDENGARAN (ketika menyebut perkataan pada fc yg ditunjukkan) seawal usia.

.....................

Berminat nk order? 📦
Apa tunggu lagi, boleh whassap saya segera ya.

+6017-7080038 Puan Farah



UK Educational Flashcards (Kad Imbas UK)

Assalamualaikum semua. Lama sangat farah berehat. Bersawang da blog ni. Kesian dia.

Hari ni nak cerita pasal UK Flashcards yang comel. Semalam farah dapat stok daripada supplier. Excited sangat. Anak-anak lagi lah excited sebab lain sikit daripada flashcards yang sedia ada.



UK Flashcards ni berbentuk. Ikut gambar pada cards. Comel sangat gambarnya. Selesa apabila memegang UK Flashcards keras dan licin.

Umur berapa sesuai guna UK Flashcards? Ni soalan famous mak mak yang membeli.
Pada kotak, ditulis sesuai anak berumur 4 tahun dan ke atas.

Sebab apa lambat sangat 4 tahun baru boleh guna?

Sebab dah pandai pegang dan jaga barang.
4 tahun dah pandai bersoal jawab. Belakang UK Flashcards ni ada soalan mudah untuk anak-anak.
UK Flashcards yang bewarna warni. Colourful. Memang leka anak-anak. Lupa kat gajet kesayangan.

Alaa.. Anak saya baru 1 tahun 8 bulan tak boleh beli ke UK Flashcards ni? Jawapan farah. Boleh dengan pemantauan rapi daripada mak, ayah dan pengajar. UK Flashcards ni comel sangat.

Aktiviti untuk anak bawah 4 tahun ni, saya suka bacakan kuat dan satu-satu kepada anak. Dengan nada kecik beso kecik beso. Kasi menarik lagi aktiviti tu. Sambil baring pun boleh. UK Flashcards ni ringan. Jatuh hempap muka, boleh relax lagi.


Antara testimoni mak mak yang sudah membeli UK EDU. FLASHCARDS🎈

🙋🏻 Ramai ibubapa yg teruja dan seronok apabila anak2 mula tunjukkan minat dgn flashcards jualan kami.

💐 Mana taknya, dahla colourful siap boleh sesi Q & A dgn anak2. Hooraaay!

😄 Sesi play & learn dgn anak2 jadi more fun apabila anak2 tanya macam2 soalan.

......................

😘 Apa kata customer kami?

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

"Dulu nk duk diam dlm kereta pn susah, dh ada fc ni i bwk je smbil tu akn suruh anak i cri fc gajah, buat bnyi gajah.. cri fc ayam, buat bunyi ayam.. huhu.. kdg i suruh je anak i asing fc ikut warna. Hihi. Maybe slh stu trikan fc ni sbb colourful, so anak i xcpt boring.."
(Puan Aina, Damansara)

"Jgn kata anak sy je dpt manfaat sis, sy pn dpt ilmu baru.. haha.. kelam kabut jgak bila anak tanya kita xtaw nk jwb apa, tp bagus sbb sy pn jd nk ambil tahu, xdela trnganga bile ank tanya.."
(Puan Shaima', Jerantut)

......................

✔ Terdapat 25 keping dalam setiap box
✔ Saiz kotak : 12cm X 15cm
✔ Setiap kotak UK Flashcards dibekalkan nota comel cara penggunaan flashcards dgn lebih kreatif
✔ Terdapat 16 TOPIK menarik
✔ CORAK dan WARNA yg pasti menarik minat anak anda
✔ Setiap kad mempunyai SOALAN yg bakal merangsang DAYA PEMIKIRAN anak anda
✔ Merangsang DERIA PENGLIHATAN (ketika tunjuk fc pada anak) & Merangsang DERIA PENDENGARAN (ketika menyebut perkataan pada fc yg ditunjukkan) seawal usia.

.....................

Berminat nk order? 📦
Apa tunggu lagi, boleh whassap saya segera ya.

+6017-7080038 Puan Farah